Fransa'da koronavirüs önlemleri

Fransa da riskin arttığı ülkeler arasında. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde serbest dolaşıma yasak getirdi. Sağlık hizmetler için orduya talimat verildi. Ekonomik sıkıntılar için de 300 milyon Euro kaynak ayrıldı. Ülkede panik büyük.

Fransa'da koronavirüs önlemleri

Virüs salgını Fransa'da radikal önlemleri gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'ndan koronavirüse ilişkin "ulusa sesleniş" konuşması yaptı.

Ülke genelinde serbest dolaşımın en az 15 gün süreyle sınırlandırıldı. Market, hastane ve işe gitmek serbest.

Hükümete yardım etmek için ordu göreve çağrıldı. "Alan Hastanesi" kurulacağını duyuruldu.

Virüs ekonomyi de felce uğrattı. Macron 300 milyon Euro kaynak ayrıldığını belirtti. Zarar gören şirketlere kolaylık ve mali yardımlarda bulunacağını söyledi. Ayrıca şirketlerin elektrik, gaz ve kira ödemeleri askıya alındı.

Macron'un ciddi uyarıları vardı. Halkın yasaklara uymasını istedi. Pazar günü vatandaşların park ve bahçelere gittiğini söyleyen Macron, bunun doğru olmadığını ve insanların tehlikeye atıldığını söyledi. Fransızları daha bilinçli şekilde hareket etmeye çağırdı.

Pazar günü yapılması planlanan yerel seçimlerin ikinci turu da ileri bİr tarihe ertelendi. Ülkede tartışmalara neden olan emeklilik reformu askıya alındı.

Schengen bölgesinin ve Avrupa Birliği (AB) sınırlarının kapatılacağını, AB üyesi ülkeleriyle AB dışındaki ülkeler arasındaki seyahatlerin 30 gün boyunca askıya alındığınıda duyuruldu.

ulusal.com.tr

koronavirüs fransa