ABD'ye PKK ve FETÖ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika'da katıldığı bir konferansta Suriye'de terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle Amerika'yı eleştirdi. Erdoğan, ticaret savaşlarına da değindi. "Bu savaşın kazananı olmayacak" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ziyareti öncesi, "Almanya'dan beklentiler" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Türkiye'ye karşı PKK ve FETÖ'yü destekleyen Trump yönetimine seslendi. Siyasi ve stratejik ortaklık konusuna değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu sonrası Amerika'da bir konferans verdi. Gündeminde Amerika'nın terör örgütlerine verdiği destek vardı.

FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in Amerika'da koruma altında olduğunu da söyledi Cumhurbaşkanı.

Erdoğan, Amerika'nın yaptırımlarını da hatırlattı.

Böyle söyledi, ancak Amerika ile ilişkiler konsuunda umutlu olduğunun da altını çizdi.

Erdoğan Amerika'da PKK ve FETÖ konusunda mesajlar verirken, Almanya ziyareti öncesi kaleme aldığı makalede de Almanya'dan terörle mücadele konusunda destek istedi. Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung'da "Almanya'dan beklentiler" başlığı ile makale kaleme aldı.

"Türkiye'nin Almanya'dan beklentisi, Almanya'nın iç barışını da tehdit eden ve Alman vatandaşlarını da terör saldırılarının hedefi haline getiren FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri ile mücadele konusunda Türkiye'ye gerekli desteği vermesidir."

Erdoğan, Türkiye ve Almanya'nın anlaşmazlıklarını bir tarafa bırakarak ilişkilerinde yeni bir sayfa açması ve ortak çıkarlarına odaklanmasının zaruri olduğunu ifade etti.

ulusal.com.tr

abd fetö pkk tayyip erdoğan