Somali'de çalışırken vurulup öldürüldü

Somali'deki silahlı saldırıda öldürülen Kardak kahramanlarından emekli SAT Komandosu Sadettin Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi. Poyrazköy kumpasıyla hayatı alt üst edilen Sadettin Doğan'dan geriye, yürek burkan hayat hikayesi kaldı.

Somali'de çalışırken vurulup öldürüldü

Somali'de uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Emekli SAT Komandosu Sadettin Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi. Öldürülmeseydi 1 hafta içerisinde işten ayrılacak, 10 gün sonra da ailesinin yanına dönmüş olacaktı.

Başarılı hayat öyküsü, kumpaslarla son bulanlara eklenen yeni bir isim Sadettin Doğan. Doğan'ın Kardak kahramanlığından; terör örgütü üyesi olarak yargılanmaya uzanan hikayesi Somali'de sona erdi.

Sadettin Doğan; Kardak Krizi'nde kayalıklara çıkarak Türk Bayrağı diken SAT Timi'nde görev aldı. O zaman henüz 24 yaşındaydı. Yıllar sonra terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yargılanacağı kimsenin aklından bile geçmezdi.

Poyrazköy davasında yargılanırken silahlı kuvvetlerin kendilerine sahip çıkmamasına içerledi. Severek yaptığı mesleğinden soğudu, artık burada görev yapamam diyerek TSK'dan ayrıldı.

Hayat devam ediyordu ve yaşamını kazanması gerekiyordu. Üzerine atılan suçlamalar nedeniyle Türkiye'de iş bulamadı. Soluğu Somali'de almak zorunda kaldı. Orada Türk Hava Yolları'na hizmet veren bir Türk şirketinde güvenlik müdürü olarak çalışmaya başladı.

Somali'deki saldırıda başından ve göğsünden aldığı 4 dört kurşunla vuruldu. Yargılandığı davada son sözünü söyleyemeden hayatını kaybetti. Araçta kendisinden başka kimsenin yaralanmaması akıllara suikast şüphesini getirdi.

Doğan son yolculuğuna 29 Mayıs Perşembe günü uğurlanacak. Doğan için önce Selimiye Kışlası'nda askeri tören düzenlenecek, ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haber:

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr