Bekir Bozdağ: İnceleme için izin düşünmüyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın haklarında inceleme kararı aldığı savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında soruşturma izni vereceğini, diğer savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü için ise soruşturma izni vermeyeceğini söyledi. Bozdağ, yeniden yargılama ile ilgili de konuştu, ceza soruşturmaları ve davaların incelenmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Bekir Bozdağ: İnceleme için izin düşünmüyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Bozdağ, HSYK'nın haklarında inceleme kararı aldığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için soruşturma izni vermeyeceğini açıkladı.

Bakan Bozdağ, operasyonu yürüten savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında ise soruşturma izni vereceğini söyledi.

Bozdağ, Ergenekon ve Blayoz gibi davaların yeniden yargılanmasıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Ceza soruşturmalarının ve davalarının geçmişe dönük incelenmesi için talimat verdiğini belirten Bozdağ, "Kaç soruşturma açıldı, kaçı takipsizlikle sonuçlandı, kaç iddianame hazırlandı, ne kadarı beraat ile sonuçlandı, hepsine bakıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, HSYK'nın yetkilerini büyük oranda Adalet Bakanlığı'na bağlayan kanun teklifinin de Anayasa uygun olduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr