Diyarbakır annelerinden Dalmış evladına kavuştu

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinden güzel bir haber var. Direnen anneler, terör örgütü PKK'nın elinden evlatlarını birer birer geri alıyor. Güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu bir anne daha evladına kavuştu.

Diyarbakır annelerinden Dalmış evladına kavuştu

Karda kışta yüreklerindeki evlat hasreti ısıttı, anneleri. Bölücü terörün kökünü kazıyan Mehmetçiğin kararlılığıydı bir de, onların, mücadeledeki azimleri. Bir an olsun yılmadılar. Güvenlik güçleri ile birlikte evlatlarını terörün pençesinden çekip çıkarıyorlar. PKK'ya karşı bayrak açan anneler kazanıyor.

Diyarbakır annelerinin, PKK'nın dağa kaçırdığı çocukları için HDP İl Binası önünde başlattıkları evlat nöbeti sürüyor. O kutsal mücadelede bir anne daha evladına kavuştu.

Naime Dalmış, kızı için nöbetteydi. Tekoşin Açar, Şırnak ve Şanlıurfa Jandarma Komutanlıklarının ikna çalışması sonucu dün teslim oldu. Ana-kızın 6 yıllık hasretini, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığındaki kavuşma bitirdi.

Ana yüreğinde mücadele sonucu kazanmanın gururu ve kavuşmanın mutluluğu vardı. Bu kez gözyaşları bunun için aktı.

Bu kutsal mücadelenin ateşini ilk Hacire ana yakmış, çocuğunu PKK'dan geri almıştı. O ateşle başlayan evlat nöbetinde, o günden bu güne 13 aile çocuğuna kavuştu.

ulusal.com.tr

pkk şırnak şanlıurfa Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı