Metin Feyzioğlu: Şarkıcı, türkücü dedikleri cumhuriyetin savcısını katledenleri alkışlayan, metheden insanlar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ulusal Kanal'da Sinem Fıstıkoğlu’nun sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Feyzioğlu, programda Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan ve Sinem Fıstıkoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Metin Feyzioğlu: Şarkıcı, türkücü dedikleri cumhuriyetin savcısını katledenleri alkışlayan, metheden insanlar

Yeni çıkan İnfaz Yasası’nı değerlendiren Feyzioğlu, “İki tür rahatsızlık var. Biri babasını, eşini, nişanlısını bekleyenler ‘Hay Allah bize vurmadı’ diyenler var. Bir tane daha grup var ki onlar ayrı. Eşit indirim diyorlar. Çok demokratik, çok insani gibi söylüyorlar ve bu ilk grubun hassasiyetini kullanıyorlar. Bunların derdi FETÖ mensupları, PKK’lılar, DHKP-C’liler de çıksın. Sözcüklerini de bulmuşlar onlara siyasi suçlu diyorlar. Sanki DHKPC’liler insanları katletmedi. Sanki FETÖ bu devleti yıkmak için uçaklarla saldırmadı. Sanki PKK’lılar şeker gibi insanlar da sadece barış istiyorlar. Tabi bunu böyle söyleyemiyorlar onun yerine birtakım münferit vakaları alıyorlar ‘Bak bu da çıktı ama filanca türkücü çıkmadı’ diyorlar. O şarkıcı, türkücü dediği benim cumhuriyetimin savcısını şehit edenleri alkışlayan, metheden baş tacı eden insanlar. Almanya’da böyle bir şey olsa Almanya gereğini yapar ABD’de olsa ABD gereğini yapar. Türkiye’de oldu gereğini yaptığı zaman antidemokratik bir yer. Antidemokratik uygulamalara her zaman karşı çıkıyoruz ama Atatürkçülerin, cumhuriyet sevdalılarının DHKP-C’lileri PKK’lıları, FETÖ’yü alkışlayanların alkışlamasını içime sindiremiyorum” diyerek infaz yasasına karşı çıkanların FETÖ, DHKP-C ve PKK ile aynı cepheye düştüklerini vurguladı.

“KAHRAMAN DEDİKLERİ KENDİLERİNİ EMPERYAL GÜÇLERE SATTILAR”

İnfaz Yasası’ndan yararlanılması istenilen grubun bir zamanlar Ergenekon kumpasında birçok vatanseverin hayatına sebep olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Bu gazeteci kılıklı, kaleminden kan damlayanlar olmasaydı bu halk kandırılmazdı. FETÖ’nün bu halkı kandırabilmesinin, bu devleti işgal etme noktasına gelebilmesinin başlıca sebebi kendilerini liberal diye tanıtan ama aslında şahsi menfaatleri sebebiyle kendilerini bu emperyal güçlere satmış olanlardır. Şimdi bunlara kahraman muamelesi yapıyorlar. Nedenmiş çünkü iktidara karşıymışlar yani dünyanın hangi sağlıklı düşünen zihni düşmanımın düşmanı dostumdur diyebilir. Nasıl bir zihniyet bu 10 sene geçmedi, 5 sene geçmedi de yaşadıklarımızı unutabildi. O manşetleri nasıl unutabildiler, sözde gazeteci kılıklı insanların katlettiği, intihara sevk ettiği, cezaevinde kanser ettiği insanların hatıraları hala gözlerimizin önünde şimdi onlar kahraman olmuş” dedi.

“İSTİKLAL MARŞI MİLLİ BİRLİĞİMİZİN SEMBOLLERİNDENDİR”

23 Nisan’ın 100. Yılı’nda ülke genelinde balkonlardan İstiklal Marşı’nın okunmasına dair de öneri yapan Feyzioğlu, “Saat 21.00’da minarelerimizden de İstiklal Marşı okunsun bence. Çünkü bu ülkede camilerimiz kutsal İslam dini Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarına, cephe gerisinde cephaneleri taşıyan kadınlar ordusuna, yoklukla ayağında çarığı sırtında mintanı olmadan süngü savaşı yapan kahraman askerlerine varını yoğunu borçlu. İstiklal Savaşı Milli Mücadele şeklinde Atatürk tarafından örgütlenmeseydi, bu millet bu mücadelenin Milli Mücadele olduğunu yüreğinde hissedip iki çift çorabından birini orduya vermeseydi, gönül rızasıyla o milli ruh olmasaydı Karadeniz’de camimiz yoktu. Ege, Trakya Akdeniz, Güneydoğu, Doğu işgaldi ve Sevr Antlaşması hayata geçmişti. O yüzden camilerimiz Milli Mücadele’ye çok borçludur. İslam’ın bu topraklarda bağımsız, özgür bir şekilde devam etmesi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları sayesindedir. ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ demiştir Akif onun sözünden yola çıkarak öyle bir sahiplenmeliyiz ki Milli Mücadele’mizi ve Milli Mücadele kahramanlarını bu yüzden camilerden İstiklal Marşı okunması güzel bir fikir. Çünkü İstiklal Marşı bizim milli birliğimizin sembollerindendir” dedi.

ULUSAL KANAL İÇİN DAYANIŞMA MESAJI

Ulusal Kanal'ın başlattığı dayanışma kampanyasına destek veren Feyzioğlu, "Ulusal Kanal'ı kahraman olarak görüyorum. Haksızlıklara karşı yıllarca direnç gösterdiniz. Her konuda aynı düşünmesek de Milli Meselelerde kenetleniriz. Ulusal Kanal'ın milli hassasiyeti hiç kimse tarafından sorgulanamaz. Milli basını korumak görevimizdir." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# Metin Feyzioğlu # ulusal kanal # Türkiye Barolar Birliği