Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ziyaretini iptal etti!

Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından gözler, yarın İstanbul'a gelmesi beklenen Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a çevrildi. Lavrov Türkiye ziyaretini iptal etti. Vatandaşlarına da "Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yapan Lavrov, "Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dan az değil" dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ziyaretini iptal etti!

Türk F-16'larının Rus savaş uçağını düşürmesi, diplomatik ilişkilerde kritik bir iptali beraberinde getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türkiye ziyaretini iptal etti.

Lavrov'un Türkiye’ye gelerek mevkidaşı Feridun Sinirlioğlu ile görüşmesi planlanmıştı. Lavrov, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin alt organlarından Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 5. toplantısına başkanlık edecekti.

İstanbul’daki toplantıda, Rusya’da yapılacak olan bir sonraki toplantının hazırlıkları gözden geçirilecek ve ikili ilişkiler değerlendirilecekti. Suriye krizi de görüşmenin ana başlıklarından biri olacaktı.

Ancak uçağın düşürülmesinin ardından Lavrov Türkiye'ye gelmekten vazgeçti. Ziyaretin iptalinin yanı sıra Rus Dışişleri Bakanı vatandaşlarına da Türkiyeye gitmeyin çağrısı yaptı. Sergei Lavrov, vatandaşlarına "Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dan az değil" dedi.

Bu çağrıya ilk uyan, Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden biri olan Natalie Tours oldu. Şirket, Türkiye turları satışlarını durdurdu.

Rusya'nın tepki olarak doğalgaz akışını durdurduğu ileri sürülmüştü. Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Anatoliy Yanovskiy doğalgaz sevkiyatının kesilmediğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Putin lavrov düşürülen rus uçağı su-24