ABD'den dikkat çeken Türkiye raporu!

ABD Kongresi’ne bağlı Kongre Araştırma Merkezi, 7 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, önümüzdeki dönem Türkiye-Amerika ilişkilerinin belirsizliğe dikkat çekildi. Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyondaki isteksizliğinin nedenleri de "Güvenlik ve ekonomiye yönelik tehditler" olarak ifade edildi.

ABD'den dikkat çeken Türkiye raporu!

ABD Kongresi’ne bağlı düşünce kuruluşu Kongre Araştırma Merkezi, seçim sonuçlarına yönelik Türkiye-ABD ilişkilerini de içeren bir rapor hazırladı.

Ortadoğu uzmanı Jim Zanotti'nin kaleme aldığı raporda, seçimlerin Türkiye'nin dış politikasına yönelik etkisini tahmin etmenin zor olduğu belirtildi. Raporun "daha geniş etkiler" başlıklı bölümünde koalisyon hükümetinin Türkiye ve ABD ilişkilerini nasıl etkileyeceğinin de belirsizliğine dikkat çekildi.

Raporda, "Diğer partilerin Erdoğan’ın önceliklerine karşı direnci, AKP’nin önde gelenlerine Erdoğan’dan bağımsız farklı bir gündem ve siyasi kimlik geliştirme fırsatı sağlayabilir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyondaki isteksizliğinin güvenlik ve ekonomi kaygısından kaynaklandığı belirtildi. Türkiye'nin çıkarları ile NATO çıkarları arasındaki çelişkinin hükümeti ikileme düşürdüğü vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye ışid AKP rapor