Türkiye'ye önemli çağrı

Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Quazi Türkiye'ye önemli bir çağrı yaptı. "Türkiye Keşmir halkının sesini duyurmalı" diyen Quazi, bölgedeki krizin çözülmesini istedi. Keşmir'i de Filistin'e benzeten Büyükelçi, kentin demografik yapısının değiştirilmek istendiğini belirtti.

Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Quazi (Muhammed Sayrus Sacad Gazi), Türkiye'ye seslendi. Keşmir halkı için yardım talep etti.

Hindistan, 5 Ağustos'ta Cammu Keşmir'e özel statü tanıyan 370'inci maddeyi iptal etmişti. Hindistan'ın açıklamasının ardından bölgede tansiyon yükseldi. Yoğun güvenlik önlemleriyle birlikte birçok kısıtlama getirildi. İnternet bağlantıları ve telefon hatları kesildi.

Cammu Keşmir sorununa ilişkin, Stratejik Düşünce Enstitüsü de konferans düzenledi. Konferansta Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Quazi (Muhammed Sayrus Sacad Gazi) bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Quazi, İsrail'in Filistin'in demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını belirtti. Benzer tablonun Keşmir için de geçerli olduğunu savundu.

Hindistan'ın Birleşmiş Milletler kararlarına da uymadığını söyledi Quazi. Nükleer tehditlere dikkat çekti.

ulusal.com.tr

filistin pakistan