Vicdanı rahat etmemiş!

Tarihi yarım ada silüetni bozan 16/9 Kulelerinin ruhsatını iptal ettiren Mimar Yusuf Özden şikayetini geri aldı. Nedenini de "evleri satın alanları mağdur olacak" diye açıkladı. ;O; evlerin sahipleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri. Kulelerle ilgili son kararı Danıştay verecek.

Vicdanı rahat etmemiş!

Tarihi yarım adanın siluetini bozan kulelerin ruhsatının iptali için davacı olan Mimar Yusuf Özden şikâyetini geri aldı.

Özden'in, bir anda davadan çekilmesi kafaları karıştırdı. Vicdanının rahat etmediğini söyleyen Özden, evleri satın alanların mağdur olacağını söyledi. Ev sahipleriyle de görüştüklerini belirten Mimar Yusuf Özden, "Ama 5 kuruş almadım" dedi.

Özden'in açıklamaları bu kadarla da kalmadı, kulelerin artık milli servetin bir parçası olduğunu söyledi. Özden'in mağdur olarak dillendirdiği ev sahipleri ise dikkat çekici isimler. İstanbul Milletvekili ve eski Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri, yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı, Zeytinburnu Belediyesi'nin İmar Komisyonu Başkanı, Merkez Valisi Celalettin Cerrah ve kızı...

Danıştay, Özden'in şikayeti üzerine inşaat ruhsatını iptal etmişti. Şikayetin geri çekmesi ile davanın düşmesi de gündeme gelebilir. Ancak dava artık kamuya mal olduğu için takdir Danıştay'ın olacak. Tarihi silueti bozan kuleler ile ilgili son sözü Danıştay söyleyecek.

ulusalkanal.com.tr