Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu'nda bölgesel askeri ve siyasi gelişmelere yönelik hayati önemde kararlar alındı. Suriye'nin kuzeyindeki PKK/PYD varlığına karşı meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı. Bildiride; Suriye'deki siyasi çözüme "en büyük tehdidin Fırat'ın doğusundan geldiği" güçlü bir şekilde ifade edildi. Bildiride, Doğu Akdeniz'e de geniş yer verildi.

Operasyon mesajı verildi. Terör örgütlerine karşı kararlılık bir kez daha vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerle işaret ettiği Milli Güvenli Kurulu zirvesi yaklaşık 5 saat sürdü.

Zirve sonrası 6 maddeden oluşan Milli Güvenlik bildirisi yayınlandı. Türkiye'nin millî birlik ile beraberliğine tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi verildiği ifade edildi.

Tüm terör örgütlerine karşı kararlı mücadelenin süreceği vurgulanan bildiride, Fırat'ın doğusundaki PKK/PYD'ye karşı meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı.

Bildiride, başta Amerika olmak üzere PYD'yi terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak görmeyen ülkelere de tepki gösterildi. Bu durumun, terörizmle küresel ölçekteki mücadeleye büyük zarar verdiği hususu teyit edildi.

Rusya ile yapılan İdlib mutabakatının hayata geçmesinin önemli olduğu vurgulanan bildiride, anlaşmanın hayata geçmesi noktasında ilave tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi.

Kurula, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki gelişmelere ilişkin de bilgilendirme yapıldı.

ulusal.com.tr

Millî Güvenlik Kurulu