Kurtulmuş: Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP hükümetinin "baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu" olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "şimdi bunları düzeltiyoruz" dedi

Türkiye'nin Suriye politikasını değerlendirdi, Amerika'nın sahada insiyatifi Rusya'ya bıraktığını söyledi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili hükümetin tavrını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hürriyet Gazetesi'ne önemli açıklamalar yaptı. AKP hükümetinin, baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğunu belirten Kurtulmuş, bunları tamir ettiklerinin, düzelttiklerinin altını çizdi.

Suriye'de ateşkes çalışmalarına da değinen Numan Kurtulmuş, "Ruslarla gidilecek olan görüşmelerde Halep üzerinden iyi bir Halep barışı ve Halep barışı üzerinden de iyi bir Suriye barışı tahkim edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Önce ateşkesin doğru uygulanması ve ardından masanın doğru kurulmasının önemine vurgu yapan Kurtulmuş, Esad'ın "iş başında durmasının insani olmadığını düşünüyoruz. Ama barış sürecinin görüşmelerinin başlamasıyla birlikte karşılıklı olarak karar verecek olan, masadaki insanlar'' dedi. Suriye Devlet Başkanı ile resmi temaslar için açık kapı bıraktı.

Başbakan Yardımcısı, Suriye'deki diğer aktörlerle ilgili de konuştu. Rusya'nın Suriye devletinin yanında yer alarak çok önemli bir güce sahip olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Amerika'nın ise "ne yapacağını bilmediği için" sahada inisiyatifi tamamen Ruslara bıraktığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr