Oylar yola çıktı!

7 Haziran seçimleri için yurtdışında yaşayan vatandaşlardan 3'te 1'i sandık başına gitti. Dış temsilciliklerde kullanılan oylar yüzde 32,49 ile 1 milyon seviyesinde gerçekleşti. Bu arada ABD’de kullanılan oylar Türkiye’ye gönderildi.

Oylar yola çıktı!

Genel seçimler için yurtdışında kurulan sandıklarda kullanılan oy oranları belli oldu.

Açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu kullanılan oy oranının yüzde 32,49 olduğunu söyledi. Bu oran gümrük kapılarındaki oylarla yüzde 35,98 oldu. Oy kullananların sayısı toplamda 1 milyon seviyesinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışında kullanılan oy sayısı yüzde 8,37, gümrük kapılarında kullanılan oylarla birlikte yüzde 18,94 olmuştu. 2014 seçimleri sonrası hükümet kanadı ve AKP'den "Yüksek Seçim Kurulu çuvalladı, yurt dışında oy kullanımında başarısız oldu" eleştirileri gelmişti.

Yurtdışında yaşayan ve oy kullanamayan vatandaşlar 7 Haziran günü saat 17.00'ye kadar gümrük kapılarında oy kullanabilecek. YSK, yurt dışı seçmenler için 54 ülkede 112 temsilcilikte 3 bin 664 sandık kurmuştu.

Öte yandan Washington ve New York'ta yaşayan vatandaşların genel seçimleri için kullandığı oyların bulunduğu çuvallar, Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Türkiye’ye gönderildi.

Çuvallar, parti temsilcilerinin nezaretinde, diplomatik kuryelere imzalı ve mühürlü şekilde teslim edilen çuvallar yolculardan önce uçağa taşındı ve kemerle bağlanarak koltuklara bırakıldı.

Yurtdışında kullanılan oyların tümü 3 Haziran'a kadar yurda getirilecek ve 7 Haziran günü saat 17'den itibaren açılarak sayılacak.

ulusalkanal.com.tr

türkiye danimarka 7 haziran seçimleri