AB, 3 milyar avroluk fonu onayladı

Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için harcanacak 3 milyar avroluk fonu onayladı. Yardımın 1 milyar avrosu AB Komisyonu, kalanı ise üye ülkeler tarafından karşılanacak

AB, 3 milyar avroluk fonu onayladı

İtalya, vetosunu kaldırdı AB üyeleri Türkiye'deki mültecilere harcanmak üzere mali yardım fonunu onayladı.

Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamaya göre toplam 3 milyar avroluk fonun bir milyar avrosunu AB Komisyonu, geri kalanını ise üye ülkeler karşılayacak.

Almanya 427,5 milyon avro, Fransa 309,2 milyon, İtalya 224,9 milyon, İspanya 152,8 milyon, Hollanda 93,9 milyon, İsveç 61,3 milyon, Belçika 57,6 milyon, Polonya 57 milyon, Avusturya ise 45,6 milyon avro verecek.

Malta'dan 1,1 milyon avro, Yunanistan'ın kasasından ise 25,1 milyon avro çıkacak. Güney Kıbrıs Rum Kesimi ise fona herhangi bir katkı yapmayacak. Yük paylaşımı adı altında ayrılan 3 milyar avro doğrudan Türkiye'ye verilmeyecek.

Fon; Suriyelilerin sağlık, eğitim ve gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması amaçlı projelere harcanacak. Net bir tarih olmamakla birlikte fonun kısa süre içinde kullanılmaya başlanması bekleniyor. Fonun asıl amacı ise sığınmacıların Avrupa'ya gitmesini durdurmak.

ulusalkanal.com.tr