İzmir 90'lı yıllara geri dönecek! Aziz Kocaoğlu talimatı verdi

İzmir 90'lı yıllara geri dönecek! Aziz Kocaoğlu talimatı verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Haziran'da işletmeci şirketi değiştirmesiyle elektronik ulaşım kartlarıyla ilgili başlayan kriz bir türlü çözülemedi. İşin içinden çıkamayan Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda 1990'lara dönecek bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor. Büyükşehir, 11 yıl önce tamamen kaldırdığı kağıt bilet uygulamasına bazı noktalarda yeniden dönmeyi palanlıyor. Sıkışılan yerlerde kağıt bilet kullanımının gündeme gelebileceğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bilet basılması için talimat verdik. Tek tek de olsa, gişelerde hatta güvenlikçilerde bile satılması yönünde bir düşüncemiz var" diye konuştu.

Vatandaşa uyarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki akşamki Meclis oturumunda yaşamını yitiren Karabağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Latif Büyükdağ için saygı duruşunda bulunuldu. Meclis salonunda Büyükdağ'ın oturduğu sıraya kırmızı karanfil ve fotoğrafı konuldu. Meclisin başlıca gündem maddesi, Büyükşehir Belediyesi'nin bir türlü çözmediği ulaşım kartı krizi oldu. AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kart krizinde yaşanan kaybın vatandaşa yansıtılıp yansıtılmayacağını sordu. "Ulaşım ihalesinin yapımının ardından bu sorunların çözümü için neden önlem alınmadı" diyen Doğan, krizden ulaşımdan sorumlu bürokratların sorumlu olduğunu söyledi.

Yaşanan kriz çözülemeyince bazı vatandaşlar hala ulaşım araçlarına ücretsiz binerken Başkan Kocaoğlu, "Önümüzdeki en önemli problem, bazı vatandaşlarımızın 'nasıl olsa kimse dur demiyor' diye kartında para olmadan geçmeleri. Buradan onlara bir an önce kartlarını doldurmaları için çağrıda bulunuyorum. Bundan böyle eksi bakiye ile yolcu bindirilmeyecek" dedi. Çok sıkışılan yerlerde kağıt bilet kullanılabileceğini de açıklayan Kocaoğlu, "Bilet basılması için talimat verdik. Tek tek de olsa, gişelerde hatta güvenlikçilerde bile satılması yönünde bir düşüncemiz var. Üç-beş kartlara da yoğun yükleme yapılabilmesi gibi" diye konuştu.

Kaynak: YeniAsır

izmir Toplu Taşıma