Türkiye şehidine ağladı

Kimi evladı, kimi kardeşi için ağladı. İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'ndeki kazada şehit olan askerlerden yedisi, memleketlerinde toprağa verildi. Şehitlerin en küçüğü 20 yaşındaydı, terhisine 7 gün kalan da vardı. Beyaz üniformanın tarifsiz acısı Türk Milletinin içini sızlattı...

İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'ndeki kazada şehit olan askerlerden yedisi daha toprağa verildi.

Şehit olan eşini el sallayarak uğurladı. Deniz Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, Gaziantep’te son yolculuğuna uğurlandı.. Geride 2 aylık hamile eşini ve 6 yaşındaki kızını bıraktı.

Ailesi oğlunun izine geleceği günü beklerken, ölüm haberini aldı. 23 yaşındaki Deniz Piyade Er Semih Sözen'in cenazesi Erzurum’un Oltu İlçesi’nde toprağa verildi.

Kardeşi gibi denizci olan abi Samet Sözen, teskeresine 4 gün kala kardeşinin ölüm haberiyle yıkıldı. Şehit Sözen Karataş Köyü'nde toprağa verildi.

Şehitlerden biri de 21 yaşındaki Deniz Piyade Er Mert Paşalı'ydı. Terhisine 40 gün kalmıştı. Tezkeresini aldıktan sonra Şubat ayında uzman çavuşluk sınavına girecekti. Olmadı.

Şehit Paşalı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ağabey Serhat, kardeşine son kez baktı. Toprağa verilene kadar kardeşini bırakmadı.

Kardeşi, şehitlerden Alican Bülbül'ü bu sözlerle uğurladı.

Tabutuna sımsıkı sarıldı. Isparta doğumlu Deniz Piyade Er Alican Bülbül, 20 yaşındaydı. Baba Mehmet Ali Bülbül, metanetini tören boyunca korudu. Oğlunun sesini son olarak iki gün önce duymuştu.

Bülbül’ün cenazesi Isparta Şehitliği'nde toprağa verildi.

Samsunlu şehit Deniz Piyade Er Rıdvan Çöpçü ise çok sevdiği Beşiktaş formasıyla uğurlandı. Şehit Çöpçü de 20 yaşındaydı, ailesi komutanların desteğiyle ayakta durabildi.

Gözyaşlarının sel olduğu bir diğer il Balıkesir'di. Yurttaşlar binaları bayraklar ile donattı. Şehit Deniz Piyade Er Serdar Baloğlu, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Deniz Piyade Er Fehmi Kocaman'ın ölüm haberi alan ailenin dünyası başına yıkıldı. Kocaman’dan geriye asker arkadaşlarıyla çekildiği bu fotoğraf kaldı. Kocaman, memleketi Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Ovacık köyüne defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

şehit