Çipras Miçotakis'i böyle uyardı: Erdoğan ile görüşmeye başla

"Herkes Türkiye'siz çözüm olmayacağını biliyor." Açıklama Yunanistan eski Başbakanı Aleksiz Çipras'dan geldi. Çipras şimdiki Başbakan Kiryakos Miçotakis'i hem bu sözlerle uyardı, hem de 'Erdoğan ile görüşmeye başla' çağrısı yaptı.

Çipras Miçotakis'i böyle uyardı: Erdoğan ile görüşmeye başla

Yunanistan eski Başbakanı Aleksiz Çipras, Türkiye ile yaşanan sığınmacı ve Doğu Akdeniz sorunlarıyla ilgili Yunanistan hükümetine uyarılarda bulundu.

Kathimerini gazetesine konuşan Çipras, Kiryakos Miçotakis'e, "Sen de benim başbakanlık dönemimde yaptığım gibi yap ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başla" diyerek çağrıda bulundu.

Çipras, "Türkiye’nin tek başına kaldığını söylüyorlar. Nerede? Türkiye uluslararası siyaset sahnesindeki rolününü güçlendirdi. AB, Türkiye olmadan sığınmacı konusunun çözülemeyeceğini idrak etti. ABD de, Suriye ve Libya’da Türkiye’siz çözüm olamayacağını biliyor" ifadesini kullandı.

Çipras, Yunanistan hükümetinin, kendi başbakanlığı döneminden kalma 'Türkiye ile Yunanistan arasındaki güven artırıcı önlemlerle ilgili anlaşmaları hayata geçirmemesini' de eleştirdi.

ulusal.com.tr

yunanistan