Mısır Sosyalist Partisi’nden İşçi Partisi’ne ziyaret

Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Heşam İşçi Partisi ile görüşmek için İstanbul'a geldi.

Mısır Sosyalist Partisi’nden İşçi Partisi’ne ziyaret

Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Heşam İşçi Partisi ile görüşmek için İstanbul'a geldi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner ile görüşen Heşam, iki parti arası ilişkileri derinleştirme dileğini dile getirdi.

Muhammed Hesham, görüşmede Mısır ve Tunus devrimlerinin Amerika Birleşik Devletlerinin Büyük Ortadoğu projesine (BOP) büyük bir darbe vurduğunu belirtti.

Heşam, "Müslüman Kardeşler, ABD'nin bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmesinin enstrümanıydı” görüşünü dile getirdi.

BOP’un Mısır ayağı

Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Heşam, görüşmede BOP’ne de değindi. Heşam, “Sina Yarımadası’nın bir bölümünün Filistin'lilere verilerek İsrail'in güvenliğinin sağlanması bu projenin temel taşlarından biriydi. Irak ve Suriye'de İŞİD üzerinden oynanan oyunun ABD'nin bir planıdır” ifadesini kullandı.

Heşam, Türkiye, Mısır ve diğer bölge ülkeleri ile işbirliğinin mümkün olduğunu söyledi. Haziran ayaklanmasının Mısır'da büyük ses getirini söyleyen Sekreter Yardımcısı, Türk laik modelinin Mısır için iyi bir örnek olduğunu ekledi.

Emperyalizme karşı işbirliği

Görüşme sonrasında taraflar, emperyalizme karşı bölgesel işbirliğini derinleştirme ve bu çerçevede partiler arası ilişkileri derinleştirme kararı aldı.

Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, İşçi Partisi’nin davetlisi olarak Çarşamba akşamı “Tahrir ve Devrim” konulu bir konferans da verdi.

Yatağan’a destek

Ulusal Kanal kameralarına konuşan Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Heşam, özelleştirmeye direnen Yatağan işçilerine de destek mesajı gönderdi.

ulusalkanal.com.tr