Barış Pınarı Harekatı kapsamında yakalanan teröristlerin başına çuval geçirildi

Barış Pınar Harekatı başarılı bir şekilde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri şu saatlere kadar 342 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi.. Mehmetçik silah bırakan PKK'lıları başına çuval geçirilerek teslim aldı. Çuval mesajı PKK'yı kullanan ABD'ye mesaj olarak yorumlandı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 2003 yılında Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına çuval geçirilmesine karşılık olarak pek çok kez Türkiye'ye gelen ABD askerlerinin başına çuval geçirmişti

Barış Pınarı Harekatı kapsamında yakalanan teröristlerin başına çuval geçirildi

Amerika'nın desteğine rağmen PKK, sona yakaşıyor. Fırat ve Zeytin Dalı operasyonundan sonra bölücü terör örgütü, son darbeyi yemek üzere.

Mehmetçik karadan ilerlerken hava kuvvetleri, belirlenen hedefleri yok ediyor. Kara atış destek vasıtaları sığınakları mevzileri tam isabetle vuruyor. Rasulayn ve Tel Abyad'da 12'den fazla köy PKK'dan temizlendi.

Şu ana kadar 342 PKK'lı etkisiz hale getirildi. PKK'lılar köşeye sıkıştı. Kaçan PKK'lıların yanı sıra bazı teröristler de başına çuval geçirilerek teslim alındı. Peş peşe getirilen PKK'lıların görüntüleri de ortaya çıktı. Kelepçe takılan terör örgütü üyeleri yargı makamlarına teslim edildi.

ABD'nin muhattap aldığı ve sık sık görüştüğü PKK ele başlarından Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin de arkasına bakmadan Suriye'yi terketti.

Kara ve hava bombardımanı esnasında Kamışlı’da bulunan PKK'lı Abdi Şahin, daha sonra Irak’ın Süleymaniye şehrine kaçtı.

PKK'ya destek veren bazı ülke askerleri de bölgeden çıkmaya başladı. 100 kadar İngiliz ve 200 kadar Fransız askeri, Tel Abyad-Rasulayn hattındaki 30 kilometrelik alandan çekildi.

Komando ve özel birlikler bölgede ilerleyişini sürdürüyor.

GÖRÜNTÜDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Paylaşılan videoda Türk askerleri tarafından yakalanan teröristlerin başına çuval geçirildiği görüldü.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 2003 yılında Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına çuval geçirilmesine karşılık olarak pek çok kez Türkiye'ye gelen ABD askerlerinin başına çuval geçirmiş, bu eylemler dünya çapında ses getirmişti. Uzun süre ABD askerlerinin gemilerinden dışarı çıkması yasaklanmıştı. Yargı önüne çıkan bazı TGB'liler hakkında da beraat kararları verilmişti.

ulusal.com.tr

suriye Barış Pınarı Harekatı