Akdoğan’dan dikkat çeken iddia

AKP Milletvekili Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cülerden ödül aldığı iddiasıyla ilgili bir fotoğraf paylaşan Akdoğan, CHP liderinin cemaat mensuplarıyla Amerika'da özel görüşmeler yaptığını öne sürdü. CHP'den ise "FETÖ'cülük AKP'nin kültüründe var" yanıtı geldi.

Akdoğan’dan dikkat çeken iddia

AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'yle bağlantısı olduğunu iddia eden açıklamalar yaptı. CHP'den ise jet yanıt geldi.

Akdoğan önce, Star gazetesindeki köşesinde Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cülerden ödül aldığını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Konuya ilişkin Meclis’te de konuşan Arkdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 2013 yılında ABD'de FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Türk Amerikan Birliği temsilcileriyle görüştüğünü söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a göre, CHP, FETÖ'nün siyasi sözcülüğünü de yaptı.

Akdoğan'a ise yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Kılıçdaroğlu'na çamur atıldığını savunan Özel, "Onların kültüründe FETÖ'cülük ve iftiracılık var" dedi.

Özel,şunları kaydetti:

"Yalçın Akdoğan'a şunu sormak lazım; siz bugüne kadar Amerika'da Fethullah Gülen'in finanse ettiği kaç STK'da konuşmacı, davetli oldunuz? Başbakan yardımcılarınız, Genel Başkanınızın selamıyla kaç kere oralara gitti? Şu anda kayyum atanan şirketlerde geriye dönük araştırmalar şunu gösteriyor; son iki yıl hariç, ondan öncesinde bu şirketlerin tamamı, AKP milletvekillerini hac ve umre ziyaretlerine götürmüşler. Kaç milletvekiliniz bugün kayyum atanan şirketlerin Umre ve Hac ziyaretlerine katıldı? Kutsal topraklara bile FETÖ parasıyla giden birilerinin bilmem kaç sene evvel genel başkanın yaptığı bir ziyaretteki STK'nın nereden destek aldığıyla ilgili çırpınışı acziyet ifadesinden başka bir şey değil."

ulusalkanal.com.tr