Suriye Hükümeti'ne yardım eden şirketler kara listeye alındı! O şirket listede dikkat çekiyor

Amerika Hazine Bakanlığı, Suriye Hükümeti’ne yardım eden şirketleri kara listeye aldı. Listede, 13 firmayla birlikte Milenyum Enerji’nin dört Türk yetkilisi de var. Bakanlık Suriye iktidarına petrol ürünleri sağlayanlara yönelik yaptırımların artacağını da belirtti.

Suriye Hükümeti'ne yardım eden şirketler kara listeye alındı! O şirket listede dikkat çekiyor

Amerika'nın Suriye Hükümeti’ne yönelik ekonomik baskıları sürüyor. Yaptırımların sonuncusu Amerika Hazine Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlık, Suriye İktidarıyla ticaret yapan 13 şirketi Yeni Ambargo Listesi’ne aldı. Liste’ye alınan şirketlere yaptırımlar uygulanacak. Şirketlerin listeye girme nedeni olarak, Suriye Hükümeti’yle yapılan enerji ticareti gösterildi.

Listedeki en dikkat çekici şirket, 4 Türk'ün yönetici konumunda bulunduğu ve İstanbul’dan yönetilen Milenyum Enerji oldu. Şirketin aldığı gaz ve petrolü başka ülkeler için aldığı ancak Suriye Hükümeti’ne sattığı iddia ediliyor.

Amerika Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, Beşar Esatd'ın destek ağını zayıflatmak istediklerini belirtti. Bunun için güçlü mali araçları kullanacaklarını belirterek ekonomik ve mali baskının süreceğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr