49 rehineye karşılık ne verildi

İngiliz Times gazetesi, Türkiye'nin IŞİD'in rehin aldığı 49 konsolosluk çalışanına karşılık 180 IŞİD militanını serbest bıraktığını yazdı. Gazete ayrıca, IŞİD'den ayrılan 100 İngiliz'in ülkelerine dönmekten korktukları için Türkiye'de mahsur kaldıklarını da iddia etti.

49 rehineye karşılık ne verildi

İngiliz basını Türkiye ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi, Türkiye'nin, rehin alınan 49 konsolosluk görevlisine karşılık aralarında iki İngiliz vatandaşının da bulunduğu 180 IŞİD militanını serbest bıraktığını öne sürdü.

Haberde Türkiye'nin takası gerçekleştirebilmek için bölgedeki aşiretler ve silahlı gruplarla temasa geçtiği ifade edildi.

Times takas edilen IŞİD militanlarının isim listesine de ulaştı. Türk hükümetinden bir ismin sızdırmış olabileceği vurgulanan listede; İngiltere, Fransa, İsveç, İsviçre, Makedonya ve Belçika vatandaşları da var.

IŞİD militanı İngiliz vatandaşlarının 18 yaşında Şahbaz Süleyman ve 26 yaşında ki Hişam Folkard olduğunu iddia eden gazete, İngiliz anti terör ekiplerinin bu iki ismin peşinde olduğun yazdı.

Tımes'ın iddiasıyla ilgili bir açıklama MHP'den geldi. Iğdır Milletvekili Oğan, takasta Türkiye dışında özellikle ÖSO'nun elinde bulunan 135 IŞİD'linin verildiğini bunlardan birinin canlı bomba olduğunu açıkladı.

Gazetenin bir başka iddiası ise IŞİD'den ayrılan 100 savaşçı İngiliz ile ilgili oldu.

Times, IŞİD'den ayrılan 100 İngiliz'in Türkiye'ye geldikelrini ancak tutuklanmaktan korktukları için İngiltere'ye dönemedikleri için burada mahsur kaldıklarını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr