Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Eski İstanbul Valisi Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hâkimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mutlu'nun ifadesi de ortaya çıktı.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Tutuklanan Mutlu ve diğer şüpheliler iki çevik kuvvet otobüsüyle Silivri Cezaevi'nde götürüldü.

Eski İstanbul Valisi Mutlu, hâkimlik sorgusunda Fethullahçı Terör Örgütü ile bir ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün telefon numarasının kendi telefonunda kayıtlı olması da sorulan Mutlu, "Cep telefonumda, 'Paşa Akın Öztürk' olarak kayıtlı bulunan Öztürk, Diyarbakır valisi olarak 2007-2010 yıllarında görev yaptığım sürede Diyarbakır 2. Ana Jet Üs Komutanlığını yürütüyordu. Bu mesai vesilesiyle kendisini tanırım" diye konuştu.

Hüseyin Avni Mutlu, Fethullah Gülen'le de sadece telefonla görüştüğünü kaydetti. Gülen ile yüz yüze görüşmediğini ifade eden Mutlu, Zaman gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı'nın kendisini aramasıyla Gülen'in hasta olduğu dönemde geçmiş olsun dilekleri için konuştuğunu söyledi.

Evinde ele geçirilen iki adet "Gülen Hareketi" ve "Türk Okulları" kitaplarına ilişkin de savunma yapan Mutlu, "Ben evimde aynı zamanda baldızım ile de kalıyorum. Kendisi iki çocuğu ile birlikte bizim yanımızda kalır. Gerek kendisi gerekse üniversite okuyan çocuğu kitaba düşkündür. Muhtemelen baldızım veya oğluna ait olabilir" dedi.

ulusalkanal.com.tr