İngiltere'de "Sürü bağışıklığı" politikası tartışılıyor

55 kişinin hayatını kaybettiği İngiltere'de "Sürü bağışıklığı" politikası tartışılıyor. Bu stratejiyle, toplumun yüze 60'ına virüsün bulaşması ve bu kesimin virüse karşı bağışıklık geliştirmesi beklenecek. Bilim insanlarıysa bu izlenen politikayı eleşrirek daha sert tedbirler alınmasını istiyor.

İngiltere'de "Sürü bağışıklığı" politikası tartışılıyor

İngiltere "sürü bağışıklığı" politikasıyla birinci derece risk grubunda olan yaşlıları ölüme terk ediyor.

Ülkede can kaybı 55'e yükselirken vaka sayısı da bin 543'e çıktı. Bilim insanlarıysa İngiltere Hükümetinin sert tedbirler almamasını eleştirdi.

"Sürü bağışıklığı" stratejisiyle, toplumun yüze 60'ına virüsün bulaşması, bu kesimin de virüse karşı bağışıklık geliştirmesi bekleniyor.

Hükumetin, okulları kapatma kararı almaması da bu stratejiye bağlanıyor. İngiliz Parlamentosunun dilekçelere ayrılmış internet sitesinde başlattığı kampanyayla hükumetin bu tutumunu değiştirmesi isteniyor.

Ülkede günlük hayatı kısıtlayan tedbirler oldukça az ve bunlar kişisel iradeye bırakılmış durumda.

Eleştirilere karşı, Hükumetin 70 yaşın üzerindekilere kendilerini 4 aya kadar eve kapanmaları konusunda tavsiyeye hazırlandığı belirtildi.

Öte yandan İngiltere Hükumeti salgının ağırlaşması halinde yoğun bakıma ihtiyaç duyacak hastaların sayısının on binleri bulmasını bekliyor.

Hükumet, bu senaryoya hazırlık kapsamında, ülkedeki tıbbi ekipman üreticilerine "çok fazla solunum cihazı üretmeleri" çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

ingiltere