“Türkiye’nin Kandil'i” yıkılıyor

PKK’nın Türkiye sınırları içindeki en büyük lojistik üssü olan İki Yaka Dağları teröristlerden temizleniyor. 13 özel kuvvetler taburu ile iki komando tugayının “Türkiye’nin Kandil'i” olarak bilinen bölgeye operasyonları sürüyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, operasyonda sona yaklaşıldı. PKK’nın geçiş yolu olarak da kullanılan bölgenin yüzde 90 teröristlerden temizlendi.

“Türkiye’nin Kandil'i” yıkılıyor

“Türkiye’nin Kandil'i” diye belirtilen Doski Vadisi operasyonunda sona gelindi.

PKK’nın en büyük lojistik üssü Doski Vadisi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi.

Bordo Bereli 13 özel kuvvetler taburunun ve iki komanda tugayının 38 gündür birlikte operasyon yaptığı bölgede çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi. Edinilen bilgilere göre, İki Yaka Dağları olarak bilinen ve "Türkiye’nin Kandil'i" olarak tarif edilen PKK yuvasının yüzde 90’ı yerle bir oldu.

Uzun süredir girilemeyen bölgenin yakın zamanda tamamen temizleneceği belirtiliyor. Ulusal Kanal’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, operasyon tamamlandığında PKK’nın geçiş yolları kapanmış olacak ve Türkiye’deki saldırıları sekteye uğramış olacak.

Bölge PKK açısından stratejik bir önem taşıyor. PKK’lılar Türkiye’ye bu bölgeden girip eylem yapıyor ve eylemin ardından yine aynı güzergahtan Kuzey Irak’taki kamplarına kaçıyor. Güvenlik kaynakları, “Çok yakın zamanda bu bölgenin temizlendiği haberini duyacağız” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr