Arabaşı sıcak sohbetlere vesile oluyor

Yozgat’ta kış mevsiminin vazgeçilmez yemeklerinden olan Arabaşı sıcak sohbetlere vesile oluyor. Bereketli sofralarda bir araya gelen akraba ve komşular hem bu tarihi geleneği yaşatıyor hem kış aylarında şifa buluyor.

Tencereler sırasıyla kaynıyor...

Köy odalarında birlik sofraları kuruluyor...

Bu buluşmalara vesile olan ise kış aylarının vazgeçilmez lezzeti "Arabaşı".

Yozgat Belediyesi tarafından 2012'de Yozgat adına tescillenen arabaşı, asırlardır komşu ve akrabaların bir araya gelerek kaynaşmasına vesile oluyor.

Arabaşı çorbası; kavrulmuş un, acı biber, tavuk, kaz, hindi gibi kanatlı hayvan etiyle pişiriliyor.

Çorbanın tadı un, su ve tuzla özenle hazırlanan hamurundan geliyor.

Arabaşının kendine özgü bir de yeme şekli var... Kaşığa önce soğuk hamur, ardından çorba alınıyor ve çiğnenmeden yutuluyor.

Sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu bu lezzet, akşam oturmalarında misafirlere ikram edilerek sıcak sohbetlere de zemin oluşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

Yozgat arabası