Rıza Sarraf, Amerika'daki davada kullanacaktı

Rıza Sarraf'ın dava başlamadan 6 gün önce Amerika'ya götürmek istediği harddisk, polis tarafından ele geçirildi. Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Harddiskin içinde Amerika'daki soruşturma savcılarına verilecek, Roysar holdinge ait önemli belgelerin olduğu belirtildi.

Rıza Sarraf, Amerika'daki davaya delil olarak götürecekti. İhbar üzerine harekete geçen polis, önemli bir harddisk ele geçirdi.

İtirafçı tanık olan Rıza Sarraf, Amerika'daki dava başlamadan 6 gün önce beraber çalıştığı 3 kişiden Türkiye'deki holdingin kayıtlarının bulunduğu harddiski istedi. Harddiski Amerika'ya gönderme hazırlıkları yapıldığı sırada, İstanbul Emniyeti'ne de imzalı bir ihbar e-maili gönderildi.

"ABD'YE GÖTÜRMEDEN YAKALAYIN"

"Uzun süredir yanında çalıştığım Regaip Akol ve arkadaşları Mustafa Hacısalimoğlu ve Sinem Arslan katıksız FETÖ’cüdür. Bunlara görevden alınan FETÖ’cü polisler sürekli evrak getirirler. Bunlar da bu belgeleri alıp ABD’ye götürüyor. Yine FETÖ’cü polisler yanlarına geldiler ve bunlara bir şeyler getirdiler. FETÖ’cü polislerin getirdiği şeyleri, ABD’ye götürmeden yakalayın."

Harekete geçen polis, ihbar edilen 3 kişinin peşine düştü. Teknik ve fiziki takipte şüphelilerin Amerika'yla sık sık görüştükleri belirlendi. Operasyonun düğmesine basan ekipler 3 kişiyi de yakaladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre bilişimci olan Mustafa Hacısalimoğlu’nun ofisinde yapılan aramada bir hardisk bulundu. Harddisk incelemeye alan ekipler, Sarraf'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Roysar Holdinge ait belgeler buldu.

İstanbul Emniyeti'nde sorgulanan Hacısalimoğlu, 19 Kasım’da Amerika'dan Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz’ın aradığını ve Roysar Holding’e ait bilgileri içeren harddiskin yedeklerinin olup olmadığını sorduğunu anlattı. Ancak kendisinin hiçbir bilgi ve belgeyi Amerika'ya götürmediğini ileri sürdü.

Şüphelilerin emniyet sorgusu devam ederken polis bir operasyon daha yaptı. Amerika'daki davaya bilgi ve belge gönderdiği belirtilen 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının belgeleri yok etmek isterken yakalandıkları ifade edildi

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

ulusal.com.tr

amerika rıza sarraf