4'üncü kez kırıldı

Kars Hükümet Konağı karşısında İnönü Caddesi üzerinde bulunan 3 aşık heykelinden Şeref Taşlıova'ya ait heykelin sazı 4'ncü kez kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı.

4'üncü kez kırıldı

Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Aşık Şenlik, Aşık Murat Çobanoğlu ve Aşık Şeref Taşlıova’nın heykeli yapıldı. Kars'ta kırılan aşık heykelinin sazı Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın talimatıyla Belediyenin Heykeltıraşı Metin Doğrukartal tarafından onarılarak yerine monte edildi. Heykeltraş Doğrukartal, heykellere bu tür saldırıların kendilerini üzdüğünü belirterek, bir daha kırılması halinde sazın sapını demirden yapacağını söyledi.

Ünlü aşık Taşlıova’nın sazının kırılmasına çevredekiler ve halk ozanları tepki gösterdi. Halk ozanlarından Arif Tellioğlu ve Ayhan Şimşekoğlu kırılan heykelin yanına giderek üzüntülerini dile getirdi. Sazlarını kılıflarından çıkarmadan dörtlükler okuyan aşıklar, bu kültüre sahip çıkılması gerekirken sık sık kırılmasına anlam veremediklerini belirtti. İHA