Giresun'da can kaybı 8'e yükseldi

Giresun'da etkili olan sağanak yağış şiddetini artırınca dereler taştı, sel felaketi yaşandı. Sel önüne kattığı her şeyi sürükleyip götürdü. 8 kişi hayatını kaybetti. Felakette kaybolan 2'si jandarma personeli 8 kişiyi arama çalışmaları ise hala sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Giresun'da can kaybı 8'e yükseldi

Giresun'da etkili olan sağanak nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Bilançonun en ağır olduğu yer ise Dereli köyü...

İlçede Aksu Deresi taştı, evler, araçlar her şey su altında kaldı. Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Felakette 8 kişi hayatını kaybetti.

Selde kaybolan 2'si jandarma personeli 8 kişiyi arama çalışmaları ise hala sürüyor. Jandarma ve AFAD ekiplerinin yürüttüğü çalışmalara helikopter de destek veriyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, felaket bölgesinde incelemelerde bulundu. Soylu, son duruma ilişkin açıklama yaptı.

7 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü Dereli'de 20 bina da tedbir amaçlı boşaltıldı. Doğakent'te ise 31 binanın boşaltma işlemine başlandı.

Felakete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Afet uzmanı Kubilay Kaptan, "Karadeniz Sahil Yolunda toprağın suyu ememediğini ve suyun şehrin merkezinde toplandığını" söyledi.

ulusal.com.tr

giresun sel