Seçmen oyunu nasıl kullanacak? Oy pusulasına dikkat!

24 Haziran seçimlerine ilişkin önemli haber. Seçimlerde oy pusulası nasıl olacak? Sandığa gidecek olan seçmen nelere dikkat edecek? Ayrıntılar haberimizde

Seçmen 24 Haziranda sandığa gidiyor. Peki tercihini yapmaya hazırlanan yurttaşlar nelere dikkat edecek?

24 Haziranda sandığa gidecek olan seçmen sandığa gittiğinde iki ayrı oy pusulası ile karşılaşacak. Onlardan biri cumhurbaşkanı adayları için olan oy pusulası diğeri ise milletvekillerinin belirleneceği oy pusulası olacak.

Seçmen bu seçimde hem Cumhurbaşkanı tercihini yapacak hem de kendisini temsil edecek milletvekilini belirleyecek. Seçmenin 2 ayrı oy pusulasını tek zarfa koyması gerekiyor.

Milletvekili adaylarının belirleneceği oy pusulasında ilk sırada Cumhur ittifakı olacak. Son sırada ise millet ittifakı olacak. Hüdapar 3. sırada, Vatan Partisi 4. sırada ve 5. sırada da HDP olacak.

Siyasi partilerin yer alacağı birleşik oy pusulasında partilerin bulunduğu her sütunda partilerin logosu, ismi ve genel başkanının adları bulanacak.

Oyunu kullanacak olan seçmen evet veya tercih mührünü oy pusulasında partisinin bulunduğu sütuna getirerek belirlenen alan üzerine işaretlemesi gerekiyor. Eğer alanın dışına taşarsa oyunuz geçersiz sayılacak.

24 Haziran’da 3 kabin olacak. Biri yurt içi için ayrılmış olan kabin diğeri yurtdışındaki seçmen için ayrılmış olan kabin ve bu sene ilk defa uygulanacak olan engelliler için seyyar kabin.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: BARIŞYURTERİ

ulusal.com.tr