Kore DHC, hükümlü ABD’lilere ''savaş esiri'' muamelesi yapacak

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Amerika ile olan bütün ilişkilerinin kestiğini açıkladı. Bu karara, ABD’nin Başkan Kim-Jong-un’u yaptırım listesine alması neden oldu. Pyongyang yönetimi, ülkede hapis yatan iki Amerika vatandaşa "savaş esiri" muamelesi yapılacağını açıkladı.

Kore DHC, hükümlü ABD’lilere ''savaş esiri'' muamelesi yapacak

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri ile tüm bağlarını kesme kararı aldı. Pyongyang yönetimi, Başkan Kim Jong-un'un yaptırım listesine alınmasına misilleme yaptı. Kore Demokrtaik Halk Cumhuriyeti'nde hapis yatan iki Amerikalı'ya "savaş esiri" muamelesi yapılacağı açıklandı.

Virginia Üniversitesi öğrencisi olan mahkum, "kamu düzenini bozmak" suçlamasıyla 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Diğer mahkuma yöneltilen suçlama da "casusluk". Hem ABD hem de Güney Kore vatandaşı olan Kim Dong Chul 10 yıl hapis ile cezalandırılmıştı. Şimdi bu iki hükümlü "savaş esiri" muamelesi görecek.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler ile de iletişim kanallarını kesecek. Pyongyang yönetimi bundan böyle ABD'yle ilişkilerde "savaş kanunları"nın uygulanacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

abd amerika Kore kore demokratik halk cumhuriyeti