İran'ın nükleer programı

İran'ın nükleer programıyla ilgili Cenevre'de 7-8 Kasım tarihlerinde Cenevre'de yapılacak toplantı öncesi Paris'te önemli bir buluşma gerçekleşti. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Fransız mevkidaşı Laurent Fabuis'la görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapılmadı.

İran'ın nükleer programı

İran'ın nükleerprogramının masaya yatırılacağı 7-8 Kasım tarihli Cenevre buluşması öncesi kritik bir temas gerçekleşti. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Fransız mevkidaşı Laurent Fabuis'la görüştü.

Zarif, 6-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan UNESCO 37’nci Genel Konferansı’na iştirak etmek üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Zarif - Fabius görüşmesi sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

İran'ın nükleer ve programı ve Suriye krizi, iki ülkeyi de ilgilendiren önemli gündem maddeleri. Dışişleri Bakanlarının bu konuları ele aldığı tahmin ediliyor.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, UNESCO Genel Konferansına yapacağı hitabın ardından İsviçre'nin Cenevre kentine geçecek.

7-8 Kasım tarihlerinde ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere'ye ve Almanya'nın katılımıyla oluşturulan P5+1 grubu, İran'ın nükleer programını masaya yatıracak.

Görüşmelerin ana omurgasını İran'ın nükleer programının barışçıl yönde ilerlemesi ve buna karşılık İran'a yönelik ambargonun kaldırılması oluşturuyor. Bu kapsamda İran tarafı çeşitli aşamalardan oluşan 1 yıllık bir plan sunmuştu. Batı ülkeleri İran'ın bu hamlesini memnuniyetle karşılamıştı.

ulusalkanal.com.tr

fransa iran Paris program nükleer UNESCO görüşme cevad zarif