İran'da ambargosuz dönem

Birleşmiş Milletler ve Amerika'nın İran'a yönelik ekonomik yaptırımları resmen kaldırıldı. Nükleer anlaşma İran'ın zaferi olarak değerlendirildi. İran Tasnim Haber Ajansı Dış Haberler Müdürü Abbas Aslani anlaşmanın sonuçlarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Aslani Batıya güven konusunda endişeli olsa da anlaşma ile umut dolu bir sayfa açıldığına inanıyor.

İran'da ambargosuz dönem

Uzun süre devam eden müzakerelerin ardından batı'nın İran'a uyguladığı ekonomik yaptırımlar resmen kaldırıldı.

Yıllardır uygulanan ambargolara karşı direniş ekonomisi ile başa çıkmaya çalışan İran'ın yeni durumla birlikte rahat bir soluk alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Nükleer müzakere sürecini yakından takip eden İran Tasnim Haber Ajansı Uluslarası Haber Müdürü Abbas Aslani başlayan ambargosuz dönemi Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Aslani, soru işaretleri ile geçen uzun müzakere dönemine dikkat çekerek başta ABD olmak üzere batı'ya duyulan güvensizliğe vurgu yaptı.

Deneyimli gazeteci, İran'ın petrole dayalı ihracat potansiyeline ve düşen petrol fiyatlarının dikkate alınması gerektiğini savundu.

Kalkan ambargo kararından rahatsız ülkeler var diyen Aslani, anlaşma ile eli güçlenen İran'ın bölge sorunlarının giderilmesinde daha etkin olacağına ve anlaşmanın bölgesel işbiliğine etki sağlayacağının altını çizdi.

Peki İran'lı yurttaşlar ambargoların kalkmasını nasıl karşıladı?

ulusalkanal.com.tr