CKD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Ensar Vakfı yöneticisi ve İskilipli Atıf Hoca savunucusu Ahmet Yaramış’ın getirilmesine tepki büyüyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği, kuruma Atatürk’ü ve düşüncelerini kavramış bir bilim insanının getirilmesini istedi. Cumhurbaşkanına “Liyakate dayalı yeni bir atama yapılmalı” çağrısında bulundu.

CKD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Türk Tarih Kurumu’na yapılan atamaya tepkiler giderek arttı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün emaneti olan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na 24 Nisan’da yeni bir atama yaptı. Kurumun başına, Ensar Vakfı üyesi ve milli mücadele karşıtı İskilipli Atıf Hoca’nın savunucusu Prof. Dr. Ahmet Yaramış getirildi.

Tartışmaya neden olan atamaya bir tepki de Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden geldi. Türk milletinin Atatürk’te birleştiği bu dönemde atılan adımın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür açıklamada, “Yapılan atama milli değerlerimiz ve milli birliğimizle bağdaşmamaktadır” ifadelerine yer verdi. Zamanında Yusuf Akçura, Enver Ziya Karal’ın da başkanlık ettiği kuruma Atatürk’ü benimsemeyen birinin getirilmesinin yanlış olduğu aktarıldı.

Profesör Oygür, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yapılan yanlıştan dönülmesi için bir çağrıda da bulundu. Oygür, “Liyakate dayalı yeni bir atama yapmalı" diyerek Erdoğan’a seslendi.

ulusal.com.tr

CKD Türk Tarih Kurumu