Süleyman Soylu neden istifa karar aldı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı siyasetin gündemindeydi. CHP'den “karar tek başına alınmadı” iddiası, İyi Parti'den ise teşekkür açıklaması geldi. Soylu'nun istifası, HDP/PKK tarafında da sevinçle karşıladı. Cumhurbaşkanının kabul etmemesinin ardından ise bazı çevreler istifanın “tiyatro” olduğunu öne sürdü. Ancak Ak Parti Kulislerine göre "tiyatro" iddiası gerçekleri yansıtmıyor.

Süleyman Soylu neden istifa karar aldı?

İstifa kararı siyaseti hareketlendirdi, ortaya birçok iddia atıldı.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu’nun istifa kararı siyasetin gündemine oturdu. Bakanlığın 11-12 Nisan’da sokağa çıkma yasağı kararı vermesinin ardından vatandaşlar bakkallara akın etmiş bu da eleştirilere neden olmuştu.

Eleştirilerin odağında olan Bakan Soylu da 12 Nisan’da görevini bıraktığını açıkladı. İstifa Ankara’da yankı uyandırdı ancak karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

Ankara’yı hareketlendiren kararın ardından siyasi partilerden de ilk yorumlar geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Soylu’nun istifasına “kararı tek başına almadı” iddiasında bulundu.

İstifa haberi İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ise memnun etti.

Soylu’nun istifası en çok HDP/PKK cenahında sevinçle karşılandı. HDP'li Ahmet Şık, Soylu'nun istifasına ilişkin "Sıradaki" diyerek memnuniyetini ortaya koydu.

CHP’li Muharrem İnce ise kararın kabul edilmemesinin ardından açıklama yaptı. İnce, kararın “saray tiyatrosu” olduğunu iddia etti. Bu iddia yine sosyal medyada da bazı çevrelerce öne sürüldü. Ancak Ak Parti kulislerine göre iddialar gerçekleri yansıtmıyor.

Ulusal Kanal’ın Ak Parti kulislerinden edindiği bilgilere göre, Soylu istifa kararını hem hükümet çevresinden hem de bazı Bilim Kurulu üyelerinden gelen eleştiriler üzerine aldı.

Soylu’nun istifasından Erdoğan’ın bilgisi olup olmadığı da konuşulan konular arasındaydı. Edinilen bilgilere göre, istifa kararı duyurulmadan Erdoğan ve Soylu arasında bir görüşme yapılıyor. Görüşmede Erdoğan’ın Soylu’ya istifa etmemesini ilettiği belirtildi. Soylu’nun ise istifa konusunda ısrarcı olduğu aktarıldı. İkilinin arasında geçen görüşmenin ardından da Erdoğan’ın istifayı kabul etmediği kamuoyuna açıklandı.

ulusal.com.tr

chp pkk hdp süleyman soylu istifa İçişleri Bakanı