Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeni bir telefon görüşmesi internette yayınlandı. Erdoğan'ın, Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç'a yayındaki haberi kaldırması için talimat verdiği ortaya çıktı. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla ilgili altyazıların kaldırılması için talimat veriyor. Saraç'ın yanıtı ise emredersiniz oluyor.

Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın skandal bir telefon görüşmesi daha internette yayınlanndı.

Basın kuruluşuna doğrudan müdahaleyi ve sansürü gösteren ses kaydı, Erdoğan ile Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç arasında geçiyor.

Haziran Direnişi eylemlerinin tüm şiddetiyle devam ettiği 4 Haziran günü yapılıyor. Konu ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili "son dakika" ve "akan yazı" haberleri... Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü göreve çağıran açıklamasının Tayyip Erdoğan'ın tepkisine neden olduğu anlaşılıyor. Fas'tan Saraç'ı arayan Erdoğan, telefon açılır açılmaz hal hatır sormadan konuya giriyor. Başbakan, Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekiline haberin yayından kaldırılması talimatını veriyor.

Saraç ise daha Erdoğan sözünü tamamlamadan arka arkaya emredersiniz şeklinde yanıtlar veriyor.

Bu kısa görüşmenin ardından Fatih Saraç, Habertürk çalışanı Abdullah isimli kişiyi arıyor ve Erdoğan'ın son dakika ile akan yazı haberlerinin kaldırılması talimatını iletiyor.

SES KAYDINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

tayyip erdoğan habertürk devlet bahçeli ses kaydı