Projeksiyon Perdesi Nereden Alınır?

Projeksiyon Perdesi Nereden Alınır?

Projeksiyon perde cihazlarının kullanım alanları oldukça geniştir. İş, okul, ev gibi ortamlarda kullanılmaya başlanmıştır. Bu cihaz gerekli ev aletleri arasındaki yerini uzun zamandır almış bulunmaktadır. Cihazların sık bir şekilde kullanılması, perdenin önemini ve ne kadar gerekli olduğunu bir adım öne çıkarmış olur. Her alanda kullanılan Projeksiyon evi gibi ortamlarda yaratılmaktadır. Bu cihaz ile beraber kullanılan perdeler görüntü netliği ve kalite açısından oldukça önemli yer tutmaktadır. Kalitesiz olan projeksiyon cihazları kişiye güzel görüntü kalitesi vermeyecektir.

Projeksiyon Perdesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Projeksiyon Perdesi kullanılacak alana göre perde boyu belirlenmelidir. Salon yapısı, kişi sayısı, oturma düzenine göre perdenin boyutunun düzenlenmesi çok önemlidir. Projeksiyon perdesinin en arkada oturanları düşünülerek yapılırsa o kişilere uzaklık farkı 1/6 boyutlarından daha küçük olmalıdır. Kumaş seçimi de oldukça bu cihazlar için kullanım kalitesine göre çok önemlidir.

Perdenin kumaşı opak özellikli olması lazım çünkü opak özellik sayesinde ışık geçirmez. Işık geçirmeyen projeksiyon perdeleri ışıkları yüz kısımda tutarak geri yansıma yapmaktadır. Perdenin ön yüzey kısmı mat gri ya da beyaz olmalıdır. Sinema salonu tarzında kullanılacak olan perdeler açık gri modelleri tercih edilmelidir. Projeksiyon perdeleri slayt makinesi ve tepe göz gibi cihazlarda kullanılmaktadır. Optik açıdan her türlü perdeler verimliliği yüksek olduğundan dolayı hepsi bu cihazlar ile kullanılması mümkündür.

Projeksiyon Perde Türlerinin Belirlenmesi

Projeksiyon perdeleri sabit ve taşına bilir olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Taşınabilir projeksiyon perdeleri, tripod olan perde boyutu ölçüleri 244X244 ebatlarındadır. Genellikle küçük mekanlar için tercih edilen perde kullanımı oldukça kolay ve basittir. Tripod perdeler için de bulunan fast fold türü de büyük mekanlarda kullanılan projeksiyon perdelerdir. Sabit perdeler, standart kullanımı olan storlu projeksiyon perdesi olarak kullanılır.

Küçük mekanlar için kullanımı uygundur. Okulda, ofiste ve sınıfta oldukça yaygın kullanım alanına sahiptir. Tavan ya da bilirkişiler tarafından duvara monte edilir. Motorlu Projeksiyon Perdesi maliyetleri oldukça yüksektir. Kaliteli olması uzun kullanım ömrüne sahip olması bakımından projeksiyon perdesi değişiklik göstermektedir.

Motorlu Projeksiyon Perdesi Fiyatları Ne kadar?

Kullanım kolaylığı açısından en konforlu projeksiyon perdesidir. Çok geniş kullanım alanlarına sahiptir. Çalışma prensibi olarak uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen motorlu mekanizması sayesinde sabit bir şekilde açılıp kapanan perde uzun ömürlü ve kullanımı oldukça uzundur. Peki Motorlu Projeksiyon Perdesi Fiyatları ne kadar? Bu perdelerin yüzey özelliklerine göre gümüş ve cam tozlu olmak üzere fiyatları değişmektedir.