Kilis kent merkezine 2 roket mermisi düştü: 6 yaralı

Kilis kent merkezindeki 2 mahalleye, bu sabah Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden ateşlenen 2 roketatar mermisi düştü. Olayda 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Topçu birlikleri ise sınır hattındaki Fırtına obüsleriyle roketlerin geldiği IŞİD bölgesini, angajman kuralları gereği ateş altına aldı

Kilis kent merkezine 2 roket mermisi düştü: 6 yaralı

Kilis kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye, bu sabah saat 09.40'da Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden atılan roket mermisi düştü. Patlamada bölgede bulunan 8 kişi yaralandı. Bu sırada yine Suriye tarafından atılan bir roket mermisi de Mercidabık Caddesi üzerindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yakınlarına düşerek patladı.

Patlamaların ardından olay yerlerine çok sayıda polis, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Güvenlik güçleri önlem aldıkları bölgedeki sivilleri uzaklaşmaları konusunda uyardı.

Güvenlik güçlerince yapılan araştırmada katyuşa roketatar mermilerinin daha önce olduğu gibi yine IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlendiği belirlendi. Bunun üzerine sınır hattında konuşlu topçu birlikleri roketlerin ateşlendiği bölgedeki IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Olaya ilişkin Kilis Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada yaralılardan 2'si ağır 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Kilis'te yaşayan yüzlerce vatandaş ise peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine tepki amacıyla Kilis Valiliği önünde toplandı. Can güvenliklerinin olmadığını ve önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşların eylemi üzerine valilik ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye kilis