İşte AKP'nin dershanelere ilişkin B planı

Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeyi iptal etmesi üzerine, AKP B planını uygulamaya koydu. Buna göre, özel okula dönüşen okullar desteklenmeye devam edilecek, yeni "dershane" ruhsatı ise verilmeyecek. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dönüşümü sağlayamayan dershanelerin yasal statüsü kalmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de "dershanelerin illegal hale geldiğini" söyledi.

İşte AKP'nin dershanelere ilişkin B planı

Anayasa Mahkemesi aylardır bekletilen dershane yasası ile ilgili başvuruyu karara bağladı, eğitimde yine karmaşa çıktı.

CHP'nin başvurusu üzerine iptal edilen düzenleme, en çok cemaat mensuplarını memnun etti. Ancak bu da dershanelerin açılması için çare olmayacak.

Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri dönüşüm okulları olan temel liselerden geri adım atılmayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, dershanelere karşı yol haritasının gerekçeli karar açıklandıktan sonra belirleneceğini belirtti. Ancak o yol haritasının şifresini, AKP grup başkanvekili Mahir Ünal verdi. Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı'nda artık "dershane" statüsü kalmadığını belirtti. Ünal, "Anayasa Mahkemesi, daha önceki kanunun yürürlüğe konulmasına yönelik bir karar alamaz. Her halükarda, şu ana kadar dönüşümü sağlayamayanlar ddershane olarak devam edemeyecek" dedi.

Konuya ilişkin bir başka açıklama da Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi.

Hukuk sisteminde artık 'dershane' kavramının bulunmadığını hatırlatan Tekin, "Anayasa Mahkemesi dershaneleri şimdi tamamen kapatmış oldu. Onları illegal hale getirdi" dedi.

ulusalkanal.com.tr