MHP’de parti içi muhalefet imzaları teslim etmeye hazırlanıyor

MHP'de tüzük kurultayı için son dönemece girildi. Genel Başkan adayı olan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın bu ay içinde topladıkları imzaları genel merkeze iletmesi bekleniyor. MHP lideri Bahçeli’nin 45 gün içinde cevap vermemesi halinde ise muhalifler Kayyum atanması için mahkemeye başvuracak.

MHP’de parti içi muhalefet imzaları teslim etmeye hazırlanıyor

MHP’de parti içi muhalefet tüzük kurultayı için bu ay içinde harekete geçecek. Muhalefet tarafından partiye kayyum atanması gündeme gelebilir.

Genel başkan adayı olan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın bu hafta içinde görüşmesi bekleniyor. Telefonla yapılaması beklenen görüşmede tüzük kurultayı için toplanan imzaların ayıklanması ve hukuki prosedürlerin tamamlanması bekleniyor.

CNN Türk'ün haberine göre imzalar Ocak'ın ikinci veya üçüncü haftasında Genel Merkeze teslim edilecek.

İmzaların verilmesinin ardından muhalefet kurultayın en geç 45 gün içinde yapılması için genel merkezden yanıt bekleyecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise muhalefete imzaların inceleme sürecine ilişkin tüzükte bir süre sınırı olmadığını hatırlatacak.

Muhalefet 45 gün içinde olumlu yanıt almadığı takdirde Sulh ceza mahkemesine başvuracak. Muhalefetin Saadet Partisi formülünü işleterek Kayyum atanması için mahkemeye gitmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr