Rütbeli 5 polisin evine baskın

İzmir Emniyeti'nde açığa alınan rütbeli 5 polisin evine baskın yapıldı. Polislerin evlerindeki tüm dijital veriler incelenmek üzere kopyalandı. 5 polisin bilgi ve belgeleri servis ederek soruşturmaların gizliliğini ihlal ettiği belirtiliyor.

Rütbeli 5 polisin evine baskın

Emniyet Teşkilatı kapsamındaki operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İzmir'de 5 polisin evine baskın yapıldı.

Eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Şube Müdür ve Müdür Yardımcılarından oluşan 5 polisin evine soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri ve ses kayıtlarını yaydıkları gerekçesiyle operasyon yapıldı.

Polislerin görevden alındıktan sonra ofislerindeki bilgi ve belgeleri evlerine götürdükleri ve internete servis ettikleri belirtiliyor. Polislerin evlerinde bulunan tüm dijital veriler incelenmek üzere kopyalandı.

Evlerinde arama yapılan polislerin; İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınan Mehmet Ali Şevik, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden alınan Emin Göktaş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden alınan Mehmet Erikoğlu ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı görevinden alınan Taner Aydın ile bir baş komiser olduğu öğrenildi.

5 polis görev değişikliklerinin ardından haklarında yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr