Tutuklu sayısı 11'e yükseldi

Emniyetteki F tipi yapılanmaya yönelik İzmir operasyonunda 11 polis tutuklandı, 21 polis adli kontrol hükümleri ile serbest bırakıldı. İzmir'deki "Askeri Casusluk" operasyonlarını yöneten polis müdürlerinden Hasan Ali Okan, Ramazan Karakaya ve Taner Aydın tutuklanan isimler arasında.

Tutuklu sayısı 11'e yükseldi

İzmir'deki emniyet operasyonunda 11 polis tutuklandı.

Cemaatin emniyet örgütlenmesine yönelik operasyonda tutuklamaya sevk edilen 32 polisten 11'i tutuklanırken 21'i adli kontrol hükümleriyle serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimliği serbest bırakılan 21 polis için adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

İzmir'deki "Askeri Casusluk" operasyonlarınının polis müdürlerinden Hasan Ali Okan, Ramazan Karakaya ve Taner Aydın tutuklanan isimler arasında.

3 isim de "Askeri Casusluk operasyonlarının ardından terfi etmişti. Okan; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı'na yükselirlen Karakaya İzmir Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı; Aydında İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirimişti.

F-tipi polis müdürlerinden eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı da gece yarısı İzmir Adliyesi önüne gelerek gözaltındaki polislere destek verdi.

Polisler, bir çok kamu kuruluşunun üst düzey yöneticilerini ve polis müfettişlerini sahte isimle yasa dışı dinlemekle suçlanıyor.

ulusalkanal.com.tr