BM'de Kıbrıs zirvesi

ABD’de Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün önemli bir zirve yapılacak. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya gelecek. Görüşmede, müzakerelerde gelinen son durum ele alınacak.

BM'de Kıbrıs zirvesi

Kıbrıs'taki gelişmeler, Birleşmiş Milletler binasında masaya yatırılıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis bugün BM’nin New York’taki merkezinde bir araya gelecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un (Mun) ) öncülüğünde yapılacak üçlü zirve, Türkiye Saati ile 17:45’de başlayacak.

Görüşmelerde, müzakerelerde gelinen aşama ele alınacak.

Liderler, Genel Sekreter Moon'dan, müzakerelerde bu yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varılabilmesi için kişisel çabalarını arttırmasını talep edecek.

Moon'un taraflara, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin desteklerini yinelemesi bekleniyor.

Zirve öncesi dün de Akıncı ile Ban bir araya geldi. 20 Dakika süren görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Akıncı, bunca emekten sonra 2016'da Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varma arzusunda olduklarını söyledi.

Çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Akıncı, teknik ve uygulamaya ilişkin konuların 2017'ye sarkabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, daha önce yaptığı bir açıklamada Rum tarafının Kıbrıs Türklerinin güvenlik kaygılarını gideremediğini ifade etmişti.

ulusalkanal.com.tr