Suudi Arabistan'dan İran kararı

Şii din adamı Şeyh Nemr'in Suudi Arabistan tarafından idam edilmesinden sonra Tahran ile Riyad arasında başlayan gerginlik sürüyor. Suudi Arabistan, İran ile tüm diplomatik ilişkilerin kesildiğini duyurdu. Riyad, ülkedeki İranlı diplomatların 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi. Ankara'nın da hem idamı hem de Suudi Arabistan temsilciliklerine yönelik saldırıları kınama eğilimde olduğu öğrenildi

Suudi Arabistan'dan İran kararı

Suudi Arabistan'ın Şii din adamı Şeyh Nemr'in de aralarında bulunduğu 47 kişiyi idam etmesinden sonra hem İran'da hem de dünyanın bir çok bölgesinde eylemler yapılmıştı. Suudi Arabistan tepkilere karşılık İran ile bütün diplomatik ilişkilerin kesildiğini duyurdu.

Açıklamayaı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyir yaptı. Cubeyir, Tahran'daki büyükelçiliklerinin basılmasından İran yönetimini sorumlu tuttu, İran ile diplomatik ilişkileri kopardıklarını belirtti. Suudi Arabistanlı bakan, İranlı diplomatların ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verdiklerini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın İran'la her yerde yüzleşeceğini belirten Cubeyir, "Yemen'de yenilgiye uğratıldılar ve Suriye'de Esad'ı korumaya güçleri yetmeyecek" diye konuştu.

Öte yandan Ankara'nın da iki ülke arasındaki gerginlikte taraf tutmak istemediği öğrenildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Ankara hem idamı hem de saldırıları kınama eğiliminde.

ulusalkanal.com.tr

suudi arabistan