İstanbul'da beklenen yağış başladı... Meteorolojiden uyarı var

İstanbullular pazar gününe dolu ve sağanak yağışla başladı. Şiddetli yağış madddi hasara neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde cuma gününe kadar sürecek yağışlar nedeniyle ani sel ve su baskını uyarısında bulundu.

İstanbul'da pazar gününe yağmur ile başladı.

Şehrin bazı bölgelerde dolu ve sağanak yağmur uzun süre etkili oldu. Yağışlı havaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Üsküdar-Eminönü vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. İskeleye gelenler, görevliler tarafından ve anonslar yapılarak uyarıldı. Sahilde yürüyüşe çıkanlar fırtına nedeniyle yürümükte güçlük çekti. Denizde oluşan dalgalar kıyıyı vurdu.

Sağanak nedeniyle Bakırköy Ataköy'de rögarlar taştı. Lüks semtte yollar adeta göle döndü. Araçlar su birikintilerinden geçmekte zorlandı.

Aşırı yağış nedeniyle Eyüp'te ise İdris Bitlis Parkı'nın istinat duvarı çöktü. Park halindeki 5 araç hasar gördü.

Eminönü'ndeki tarihi Ahi Çelebi Camisini de su bastı. Caminin bahçesi ve giriş bölümü tamamen sular altında kaldı. Vatandaşlar camiye duvarlara tırmanarak girebildi.

İstanbul'un yanı sıra Edirne de olumsuz hava şartlarından nasibini aldı. Eriyen karlar Tunca ve Meriç nehrinin debisini yükselti. Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nin bir kısmı sular altında kaldı.

Gök gürültülü sağanağın il genelinde yer yer etkili olacağını açıklayan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi vatandaşları ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikelerine karşı uyardı.

Meteoroloji İstanbul'un yanı sıra Yalova, Kocaeli, Bursa, Batı Karadeniz, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır ve Batman için de kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Kuzey kesimlerde yağışla birlikte sıcaklık 2 ila 8 derece azalacak. Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Yağışlı havanın yurdun büyük bölümünde cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL SAĞANAK YAĞMURA TESLİM OLDU

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

YAĞMUR 4 GÜN SÜRECEK

Bir uyarı da Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, twitter üzerinden yaptığı açıklamada tüm yurtta yağmurun 4 gün daha süreceğini duyurdu.

Şen şunları söyledi: "Mart bir daha kapıdan baktıracakmı acaba. bence her şey olabilir mart ayı herzaman sürprizler ayıdır."

istanbul meteoroloji sağanak yağış