İnşaat-İş Sendikası: Havaalanı eylemini kimin örgütlediğini öğrenmek için işçilere işkence yapılıyor

3. Havaalanı inşaatında binlerce işçinin kötü çalışma koşullarını protesto etmesiyle ilgili İnşaat İş Sendikası yeni bir iddia gündeme getirdi. İnşaat İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, başlatılan eylemi kimlerin örgütlediğini öğrenmek için işçilere işkence yapıldığı ifade edildi.

İnşaat-İş Sendikası: Havaalanı eylemini kimin örgütlediğini öğrenmek için işçilere işkence yapılıyor

İnşaat İş Sendikası tarafından yapılan açıklama şöyle:

İGA patronlarına sesleniyoruz: İşçilere işkence yapmaktan vazgeçin, direnişi siz örgütlediniz!

Yüzlerce işçiyi tuttuğu özel otobüslerle birer toplama kampı haline gelmiş gözaltı merkezlerine yollayan yandaş konsorsiyum İGA patronlarının işçi kampındaki arkadaşlarımıza bir salonda işkence yaptıkları ve direnişi kimin örgütlediğini öğrenmek için azgınca saldırdıklarını öğrendik.

Kampta kalan işçi arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre AKP’li devletle organik bir ilişki içinde olup, “milletin am…a koyarız” diyecek kadar kendisini kaybeden Cengiz’in İGA’sı, polisin yapacağı işleri de artık bizzat kendi adamlarına yaptırtıyor.

Direnişi bizzat kendilerinin yarattığı sömürü ve barbarlık koşullarının örgütlediğini bilmezmiş gibi illa bir fail arayan İGA, bu tutumuyla nasıl aynı zamanda nasıl bir paramiliter güç haline geldiğini de ortaya koyuyor.

İGA patronlarına buradan sesleniyoruz: Direnişi bizzat siz örgütlediniz!

Aynı kandan geldiğiniz tahtakurusu kaynayan yataklarla, ödemediğiniz ücretlerle, ördüğünüz taşeron ağıyla, eksik yatırdığınız sigorta primleriyle, işçinin sırtına binerek kaçırdığınız vergilerle, insan onuruna yaraşmayan davranışlarınızla, üç kuruş harcamak yerine akıttığınız işçi kanlarıyla ve daha başka pek çok şeyle siz örgütlediniz!

Fail sizsiniz! Hesabı da işçi kardeşlerimizin dinmeyen öfkesiyle bizzat onlara vereceksiniz!

Sadece 3. Havalimanı’ndaki zulüm koşullarına karşı patlayan direnişe destek vermek ve yüzlerce işçinin serbest bırakılması için talepte bulunmak için Kadıköy’de basın açıklaması yaptıkları için dövülüp, yerlerde sürüklenen insanlara Ağır Ceza Mahkemeleri’nde dava açan, fakat sizlerin bu suçlarınıza adeta göz yuman devletinizle birlikte!

ulusal.com.tr

havalimanı eylemi