Merkel'den Doğu Akdeniz açıklaması

Türkiye ve Yunanistan arasında arabulucuğa soyunan Almanya'dan yeni bir açıklama geldi. Başbakan Angela Merkel, gerginliğin artmasından yana olmadığını belirterek, "tüm taraflarla konuşmalıyız" dedi.

Merkel'den Doğu Akdeniz açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de geleneksel yaz dönemi basın toplantısında Doğu Akdeniz'deki gerilim hakkında açıklamalarda bulundu.

Merkel, gerginliğin artmasından yana olmadığını belirterek, "tüm taraflarla konuşmalıyız" dedi.

Türkiye ile kapsamlı ilişkiye sahibiz diyen Merkel, "AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yoğun olarak Türkiye ilişkilerini ele aldığını aktaran Merkel, "Bu ilişkiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. İhtilaf, iki NATO üyesi arasında. Bu bizi kayıtsız bırakamaz. Bu nedenle bile ittifak içindeki bu şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım" dedi.

ulusal.com.tr

türkiye yunanistan almanya doğu akdeniz angela merkel