Uyuşturucuya karşı sporla yaşa!

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu mücadele kapsamında bugün (19 Ekim Pazar), Manisa'da “Uyuşturucuya karşı sporla yaşa!” adı altında halı saha maçı düzenledi.

Uyuşturucuya karşı sporla yaşa!

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu mücadele kapsamında bugün (19 Ekim Pazar), Manisa'da “Uyuşturucuya karşı sporla yaşa!” adı altında halı saha maçı düzenledi. Maçta TLB’nin rakip takımı; CHP Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL, İşçi Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa GÖKDEMİR, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Murat DEVELİ, Eğitim-İş Eğitim Sekreteri Melih BİNGÖL, Türkiye Psikiyatri Derneği Örgütlenme Sekreteri Şahut DURAN, Soma Maden-İş 3 No.lu Şube Sekreteri Sefa KÖKEN, TGB İl Başkanı Kemal Tonay UÇAK ‘tan oluştu.

TLB İl Yöneticisi İshak AYKAÇ “Uyuşturucu, üniversitelerde, liselere hatta ortaokullara kadar girmiştir. Bizim de uyuşturucuya karşı tavrımız net, uyuşturucuya geçit vermiyoruz. Uyuşturucuya karşı, bilimle, edebiyatla ve sporla yaşayacağız.” açıklamasında bulundu. CHP Milletvekili Özgür ÖZEL yaptığı açıklamada; “TLB’nin düzenlediği etkinlik sonucu biz de forma giydik. Maçın berabere bitmesi anlamlıydı. Kazanmak ve kaybetmek için değil, gençlerimzin tümünün kazanması içindi. Gençlerin önündeki en büyük tehdit liselere hatta ortaöğretime kadar inmiş olan uyuşturucu tehlikesidir. Uyuşturucuya karşı spor yap kampanyası içerisinde bir halı saha maçı gerçekleştirdik. Buna karşı mücadelemiz devam edecek.” dedi. Soma Maden-İş 3 Nolu Şube Sekreteri, maden işçisi Sefa Köken açıklamasında; “Bugün burada anlamlı bir maç yapıldı. Uyuşturucuya karşı, bonzaiye karşı gençlerimizin ölmesini değil spor yapmasını sağlıklı yaşamasını,uyuşturucudan uzak sporla, çalışarak ömrünü uzatmasını diliyorum.” Dedi.

ulusalkanal.com.tr