TSK açıkladı: Hakkari'de 11 terörist öldürüldü

TSK vuruyor, PKK kaçıyor. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı Hakkari'de 11 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Bölgede PKK'ya ait 4 mağara imha edildi. Bu mağaralarda lider kadroların kaldığı tespit edildi

TSK açıkladı: Hakkari'de 11 terörist öldürüldü

Darbe üstüne darbe alan PKK güç kaybetmeye devam ediyor.

PKK'nın egemenlik kurmak istediği Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde TSK 20 gündür operasyon yapıyor.

Yer yer teröristlerle Mehmetçik arasında sıcak temas kuruldu. Temmuz ayından beri en kapsamlı operasyonda Yüksekova halkı tamamen evlerine çekildi. Yurttaşlar, PKK'nın canlı kalkan olarak eylem yapma isteğini reddetti.

TSK, operasyon sırasında öldürülen PKK sayısını 11 olarak açıkladı. Bölgede teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan dört adet mağarada yerle bir edildi. Mağaralardan bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği ve daha birçok silah ele geçirildi.

Ayrıca askeri kaynaklardan edilen bilgilere göre, mağaraların birinde bulunanlar şaşkınlık yarattı.

Mağarada 6 odanın tamamının halıfleks ile döşendiği, salonda uydu kanallı LCD büyük ekran televizyon olduğu ve yine diğer odalarda da orta boy LCD televizyonların kullanıldığı öğrenildi.

Kaynaklar, bir odanın da mutfak olarak dizayn edildiği ve her türden aletler bulunduğu bilgisini paylaştı. Bunlar arasında Espresso kahve makinası, tost makinası, mikrodalga fırın, komple ocak, mikser bulunuyor. Bu mağaralarda lider kadronun kaldığı tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# 11 terörist öldürüldü # tsk açıkladı