Rusya'dan ABD'ye Suriye uyarısı: Saldırıya geçme

"Kimyasal saldırı" provokasyonunu ısıtan Amerika, Suriye'ye saldırı hazırlığı yapıyor. Dikkatler Doğu Akdeniz'de. Rusya, olası bir sahte kimyasal saldırıyı bahane ederek, 24 saat içerisinde füze güçlerini bu ülkeye saldırmaya hazır hale getirebilecekleri uyarısında bulundu. ABD'nin saldırısını engellemeye çalışan Moskova Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçakla tatbikat yapacak. Rusya ABD'yi herhangi bir saldırıya geçmemesi için uyardı.

Rusya'dan ABD'ye Suriye uyarısı: Saldırıya geçme

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Pentagon'un yeni saldırılara hazırlandığını belirterek Washington'ı harekete geçmeme çağrısı yaptı. Rus büyükelçi, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'le görüşmesinde söz konusu uyarıyı yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Batılı ülkelere "İdlib'de operasyonun önünde durmayın" diye seslendi.

Bölge ülkeleri İdlib sorunun çözümü için diplomasi adımlarını hızlandırırken ABD, saldırı hazırlığı yapıyor. "Suriye kimyasal saldırı yapacak" yalanını piyasaya süren Washington bunu bahane ederek Suriye'ye saldırabilir.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ile müttefiklerinin, Suriye hükümeti tarafından düzenlenmiş gibi gösterilecek olası bir sahte kimyasal saldırıyı bahane ederek, 24 saat içerisinde füze güçlerini bu ülkeye saldırmaya hazır hale getirebilecekleri uyarısında bulundu.

Zaharova, bu konuda istihbarat aldıklarını belirtti. Rus Dışişleri Sözcüsü, ABD'nin Doğu Akdeniz'de 380 kruz füzesinin olduğunu ve her biri 28 Tomahawk füzesi taşıyan Karni ve Ross destroyerlerinin bulunduğunu aktardı.

ABD'nin provokasyonunu engellemeye çalışan Rusya teyakkuzda. Moskova, Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçak ile tatbikat yapacak.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına göre tatbikatın tarihi 1 ve 8.

Bakanlık ayrıca tatbikatta, anti-uçak, anti-denizaltı ve anti-mayın talimleri yapılacağını duyurdu.

Rusya geçtiğimiz günlerde de Soğuk Savaş’tan bu yana en büyük askeri tatbikatını önümüzdeki ay yapmayı planladığını açıklamıştı. Rusya'nın doğusu ve orta bölgesine yayılan tatbikata 300 bin askeri personel katılacak. Çin ve Moğolistan silahlı kuvvetleri de tatbikatlarda yer alacak. Savunma Bakanı Sergei Şoygu, 11-15 Eylül tarihleri arasındaki tatbikata 36 bin tank ve zırhlı personel taşıyıcısı ile 1000’den fazla savaş uçağının katılacağını söyledi.

ABD, İKİ KEZ SURİYE'NİN ASKERİ TESİSİNİ VURMUŞTU

ABD ve müttefikleri, kimyasal silah yalanıyla Suriye ordusunun askeri tesislerini daha önce iki kez füzelerle vurmuştu.

abd rusya saldırı suriye uyarı